Lørdag den 7.marts er dagen for årets store fest…

Lidt af historien bag:

Las Vegas-festen er et spinoff fra Eastside Roadshow. Eastside foregik på Ikast Østre Skole – deraf navnet, og festen bestod dengang som nu af en kaotisk kæmpefest/leg, hvor flest muligt af Ungdomsskolens elever er involveret. DJ-holdet har stået centralt som dem, der styrede lys og lyd, men derudover var der på Østre 1-2 store scener, hvor bands og showdancere optrådte. I mange år var der en god tradition for at lave Starshows, dvs. Playback-numre, hvor man lader som om man synger og spiller, men hvor en sjov sceneoptræden, udklædning osv. er det centrale. Starshowtraditionen lever stadig i Engesvang, hvor der nærmest er kø for at lave starshows til afslutningen. Vi må se om de også er friske på at lave et par numre til Vegas-festen…

Men ud over scene og musik foregik der en kæmpe-leg, hvor alle gæster fik en stak USK $ ved ankomst og så gjaldt det om at spille osv. så man var festens rigeste, når legen sluttede. I dag spiller vi om at være festens rigeste klasse.

Alle aktiviteter skal være bygget op omkring USK $. Altså får man fx 1000 $ for at spille flipper og på alle flippermaskiner er angivet, hvad man yderligere får for at komme over forskellige pointtal. Man får også et beløb for at holde sig længe på rodeotyren (jo længere, jo mere), man får en bryllupsgave, når man bliver fotograferet efter sit bryllup, man får en sum for at blive spået, og man kan tjene penge på at stille op til en konkurrence på scenen eller dansegulvet, man kan naturligvis spille kort, roulette, terninger osv. og tjene penge, man kan synge karaoke og få penge osv.

Man kan også miste penge – de kan blive stjålet! Eller en tyv kan blive fanget af sheriffen og sat i gabestokken. Her kan tyven købes fri mod kaution. Det er dyrt! Vi skal generelt passe på at tyverierne ikke ødelægger for meget for spillene. Der spilles flere steder med jetoner for at undgå tyverier.

Man kan sikre sine penge ved at sætte dem ind på klassens konto i banken, Las Vegas Trust Banc har tilfældigvis en afdeling på IUC.

I boderne (Burgerbar i Keramik, Pink Lady bar i klubbens bar, den Gyldne Brønd (pommesfrittes-teltet i gården) og Sky-bar/slikmutter på hemsen) bruger man almindelige Danske Kroner. Ikke USK $!

Optræden: Der er 2-3 bands og et par dansehold, der optræder. Evt. Starshows eller andet?

Spillet om pengene slutter kl. 21.30 og kl. 21.50 offentliggør Rasmus på scenen, hvilken klasse, der har flest penge i banken og dermed er vindere af vandrepokalen til Årets bedste klasse. De tre klasser, der er nummer 1-3 får alle en præmie i form af sodavand og pizza til hele klassen i en spisepause på skolen en dag i foråret.

Nogle undrer sig måske over at festen hed Eastside Roadshow i gamle dage, men det er der en god forklaring på, for dagen efter at festen var holdt i Ikast blev alt grej og alle deltagere kørt til en anden by, hvor vi stod for at holde en fest for den lokale ungdomsskole. Der har været sådanne fester mange steder, fx. i Viborg, Ølstykke, Frederikssund, Vejle, Mors, Randers, Svendborg, Helsingør og på Bornholm.